| 2023. január. 7. | 1 perc olvasás

A lőszer elve ihlette az egyetemista kávécsomagolási tervét

1800-as évekbeli lőszertechnika ihlette meg Belme Bernadett kávécsomagolási koncepciójának alapötletét. A Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet formatervező szakos hallgatójának pályázatát a Hungaropack Student csomagolási versenyen különdíjjal jutalmazták.

Egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban nőtt fel Belme Bernadett, ahol a természet közelsége nagy teret és szabadságot adott számára.

„A szakképző iskola elvégzése után úgy éreztem, hogy az ott megszerzett grafikai ismereteimet még magasabb szintre szeretném fejleszteni, ezért jelentkeztem a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének képzésére. A formatervező szakot választottam, ami kiváló döntésnek bizonyult számomra: úgy érzem, ezen a területen megtaláltam a helyemet és a jövőmet. Ez már lényegesen többről szól, mint tervezésről vagy rajzolásról. A formatervezés ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, valamint innovatív módon emeli ki a tárgy egyedi tulajdonságait. Az egyetemen számos pályázaton vehetek részt, a tanáraim pedig utat mutatnak, segítenek kibontakozni. Továbbá igyekeznek a bennem rejlő tehetséget felszínre hozni” – mesél életútjáról és céljairól Belme Bernadett.

forrás: transpack.hu

A Hungaropack Student csomagolási versenyen a kávécsomagolás lehetőségeit emelte új szintre.

„A kávécsomagolás tervezése során szem előtt tartottam, hogy a felnőttek nagy többsége kávéval kezdi a napot. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy olyan csomagolást tervezzek, ami a vásárló, a fogyasztó számára praktikus, kézenfekvő dizájnelemeket tartalmaz. Mind a kutatás, a skiccek, a technológia és a kivitelezés szempontjából a formatervezéssel kapcsolatos ötleteimet is nagy odafigyeléssel tervezem. Munkám során kiemelt szempont számomra a környezetvédelem is. Arra törekszem, hogy az adott témához mérten a lehető legfenntarthatóbb csomagolást tervezzek, amihez nagyban hozzájárul a megfelelő alapanyag kiválasztása. Célom, hogy az általam tervezett csomagolások minél kevésbé terheljék a környezetet” – tette hozzá a hallgató.

forrás: transpack.hu

„A jövőben is formatervezéssel szeretnék foglalkozni, mert szeretem az ezzel járó megpróbáltatást, és örömmel tölt el egy-egy sikeres munka. Hazánkban szeretném megtalálni azt a céget, ahol formatervezőként dolgozhatok – zárta gondolatait Belme Bernadett.

Legnépszerűbb cikkek