| 2020. november. 12. | 2 perc olvasás

Állatmentők munkáját támogatja a fertőbozi borászat

Itthon hagyományosan Márton-napkor mutatkoznak be az újborok. A soproni borvidéken dolgozó, fertőbozi Vincellér Borbirtok idén 3 különböző újbort készített, a megújult címkéjű palackok nemes ügyet támogatnak, a Soproni Madármentő Alapítványt.

Az idei év kihívásai sok újdonságot tanítottak, többek között azt, hogy a nehéz helyzetekben bizony mindenkinek jól jön a segítség. Ezért amikor a Soproni Madármentők Alapítvány a pince támogatását kérte, a Vincellér Borbirtok felajánlotta, hogy újborainak bevételéből palackonként 50 forintot adományoz jótékony célra.
- Minden évben október végén újborainkat „Első Gólya” fantázianéven palackozzuk, speciális töltéssel kedveskedve a gasztronómia és az újbor iránt fogékony embereknek. Bodnár Ágota, a Soproni Madármentők Alapítványának elnöke azzal keresett meg minket, hogy palackonként 50 forinttal támogassuk az egyesületet. Ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, abszolút magunkénak érezzük, hiszen a címkevilágunkban is gyakran visszaköszönnek a Fertő-parti növények és állatok, a logónk is madarat ábrázol – avatott be a részletekbe Molnár Tibor, a Vincellér Borház borásza. 

Molnár Tibor
Molnár Tibor
fotó: Fodor Regina

Bodnár Ágota, az alapítvány elnöke gyerekkora óta rajong a madarakért. A madármentés egy kis verébbel indult, azóta az elmúlt években egyre többen fordultak hozzá bizalommal, ha sérült állatot találtak. Az alapítvány azóta kinőtte magát, jelenleg madarakkal és kisvadakkal is foglalkozik.

- Háromévnyi mentés után olyan sok megkeresést kaptunk, amit már nem lehetett önerőből finanszírozni, ezért idén tavasszal életre hívtuk az alapítványt. A legnagyobb kiadásaink az állatorvosi és a gyógyszerköltségek, az anyagi források előteremtése legalább akkora elhivatottságot igényel, mint maga a mentés. Sok adományt kapunk, a tárgyi juttatásokon túl azonban pénzbeli felajánlásokra is szükségünk van. Ekkor jött az ötlet, hogy felvegyük a kapcsolatot a Vincellér Borbirtokkal, akiknek még a logójukban is védett madár szerepel, egy gólya. Molnár Tibor nyitott volt a megkeresésre, sikerült hamar megbeszélnünk a támogatás részleteit. Jól jön egy olyan forrás, amit szabadon tudunk felhasználni, és nem a saját pénztárcánkat terheljük a kezelések árával – mondta el Bodnár Ágota, a Soproni Madármentők Alapítvány elnöke. 

Bodnár Ágota
Bodnár Ágota
fotó: Fodor Regina

Az Alapítvány jelenleg is több sérült, gyógyulófélben lévő madárnak nyújt átmeneti, vagy végleges otthont, de pártfogoltjaik között több nyúl, és még egy őz is szerepel. 


fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek