Legyen szó dzsemről, süteményről, gyümölcstálról, az eper igen népszerű gyümölcs hazánkban is. Ugyan egész évben hozzá lehet jutni az importált eperhez, de az igazi szabadföldi, édes gyümölcs szezonja májustól kezdődik hazánkban.
Ahhoz, hogy az epertermés finom legyen, nagyban hozzájárul az időjárás. A megfelelő csapadékmennyiség és a napsütéses órák száma jelentősen befolyásolja a minőséget.
Miután a tavasz első gyümölcse az eper, ezért az ínséges téli hónapok után kevesen tudnak neki ellenállni. Csak úgy magában is isteni íze van, de a kísérletező kedvűek számtalanféle epres finomságot sütnek, főznek belőle. Aki pedig egész évben vágyik erre az ízre, annak a befőzés javasolt.
Az eper ára az utóbbi években egyre magasabb, de "Szedd magad!" akcióban jóval olcsóbban lehet hozzájutni a friss gyümölcshöz. Sopron környékén is több termelő van, akitől lehet vásárolni.
Borítókép forrása: Pixabay.com