| 2022. november. 14. | 1 perc olvasás

A magyar és az osztrák úszószövetség delegációja tanácskozott a Lőver Uszodában

Sopronban, a Lőver Uszodában találkozott egymással hétfőn a magyar és az osztrák úszószövetség delegációja. A tanácskozáson a tapasztalatcsere mellett a jelenlévők megtekintették a modern létesítményt is, továbbá megismerkedhettek az Úszó Nemzet Program eredményeivel.

Dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta: „Nagy öröm, hogy a soproni uszoda nyitva maradt, államtitkársági együttműködés mellett kapott a létesítmény konszolidációt az üzemeltetéshez a megemelkedett energiaárak miatt. Az ügy érdekében Sopron önkormányzata is megtett mindent.

A város részéről Csiszár Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta: „Tavaly adtuk át a soproni uszodát a nagyközönségnek és a vízisportok kedvelőinek. Azóta számos nívós esemény megvalósult már itt. Ma pedig az Úszó Nemzet Program került a középpontba, ami igazi sikertörténet és követendő példa a gyermekek úszásoktatása terén.”

Arno Pajek, az Austrian Swimming Federation elnöke úgy fogalmazott: „Magyarország úszó nemzet, jelentős sporttörténelemmel rendelkezik, ez a létesítmény pedig fantasztikus. Szeretnénk fejleszteni az úszást Ausztriában is. Szeretünk tanulni a jobbaktól, ami ez esetben Magyarország.”

fotó: Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

fotó:Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek