| 2020. július. 2. | 1 perc olvasás

A Magyar Falu Program keretében újabb jelentős beruházás valósult meg a Fertőrákosi Óvodában

Megújult teljes hosszában a járda és új kaput is kapott a bejárat Fertőrákos óvodájában. Az intézmény folyamatosan fejlődik a kormány támogatásának köszönhetően, a mostani beruházás a Magyar Falu Program keretében valósult meg.

Óvodás gyermekek műsora tarkította a csütörtöki átadóünnepséget a Fertőrákosi Óvoda udvarán. Az intézményben megújult a kapu és a kapualjtól a kertig építettek térköves járdát.

- A régi keskeny járda töredezett beton volt és már felújításra szorult a gyermekek biztonsága érdekében, ezért nagy öröm, hogy új járda épülhetett a Magyar Falu Program keretében kapott támogatásból – mondta el Palkovits János, Fertőrákos polgármestere.

- Fertőrákos számára nagyon fontos az óvoda, és a Magyar Falu Programnak köszönhetően a kormány 5 millió forintos támogatást tudott adni az intézménynek, amelyből az óvoda udvarán új járda valósult meg. Ehhez a pályázathoz a fertőrákosi önkormányzat 3, 5 millió forint önrészt tett hozzá, így új kaput is elhelyeztek a bejáratnál és kifestették a kapualjat. Az intézmény a kormány számára is nagyon fontos, hiszen korábban már 40 millió és 28 millió forint támogatást kapott. A településen sok a gyermek és sokan járnak az óvodába, amely nagyon stabilan működik és abban bízunk, hogy a jövőben még tudjuk fejleszteni – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Legnépszerűbb cikkek