| 2021. január. 14. | 1 perc olvasás

A magyar konzuli szolgálat oldaláról is elérhető az Ausztriába történő utazáshoz szükséges regisztrációs felület

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának oldaláról is elérhető az a német, vagy angol nyelven kitölthető regisztrációs felület, amelyen keresztül regisztrálni szükséges január 15-től az Ausztriába történő utazás előtt.

A konzuli szolgálat szerint január 15-től kezdődően az eddig is érvényben lévő belépési szabályokon túlmenően regisztrációs kötelezettség lép életbe mindenki számára, aki Ausztriába belép, kivéve azokat, akik a beutazási korlátozások alól eddig is kivételt képeztek.

Így a rendelkezés alól mentesülnek a magyar ingázók és a halaszthatatlan családi ügyben (temetés, orvosi időpont) kiutazók. Ugyancsak nem vonatkozik az intézkedés az Ausztrián átutazókra.

A regisztrációra a következő linken van lehetőség, angol és német nyelven:

https://www.formularservice.gv.at/site/fsrv/user/formular.aspx?pid=15dd7f9c98c24952828eb414c8884f1a&pn=Bfd027cf662624276a5ca9a9b970bcdf9

A regisztráció során meg kell adni, hogy a beutazás előtti napokban hol tartózkodott a beutazó, valamint az ausztriai tartózkodás címét is fel kell tüntetni. A tíz napos karantén ebben az esetben is kötelező, de öt nap után feloldható negatív teszttel.

A határátlépéskor a regisztrációkor kapott, QR kódot tartalmazó visszaigazolást kell elektronikusan, vagy kinyomtatva bemutatni. Amennyiben az utazó számára az elektronikus kitöltés nem lehetséges, a jogszabály E vagy F mellékletét kell kitöltve bemutatni és az az illetékes hatóságnak továbbításra kerül.

Január 15-től az alacsony kockázatú országok köre Ausztria számára a következő: Japán, Dél-Korea, Új-Zéland, Ausztrália, Norvégia, Finnország, Görögország, Szingapúr, Izland és Vatikán.

 

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek