A Magyar Kultúra Napja

A városi, Kölcsey-szobornál tartott ünnepséget követően, 2017. január 20-án, péntek este 18 órakor a Soproni Luther Szövetség, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete és a Soproni Kálvin Kör közös szervezésében tartják az évek óta hagyományos Magyar Kultúra Napi ünnepséget, az egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában (9400 Sopron, Erzsébet u. 9.).

Előadást tart Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke A reformáció és a magyar kultúra címmel.

Az esten közreműködik a Fidelissima Vegyeskar, Szilágyi Miklós karnagy vezényletével és Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója.

A három egyházi kötődésű helyi civil szervezet 1996 óta szervezi meg évente a Magyar Kultúra Napját, ahol az egyházi élet, az irodalmi- és művészvilág, a közélet meghatározó személyiségei, rangos képviselői mondják el kultúra napi gondolataikat, mintegy méltó zárásaként a közös, katolikus-evangélikus-református szervezésű, ökumenikus imahétnek.

Legnépszerűbb cikkek