| 2023. január. 22. | 1 perc olvasás

A magyar kultúra napját ünnepelték a Liszt-központban!

"Az Ég tartja a Királyt" címmel tartott előadást a magyar kultúra napja alkalmából Zsuffa Tünde író a Liszt-Központ Munkácsy termében. Az ünnepséget a Fidelissima Vegyeskar zenés-irodalmi műsora is színesítette.

Zsuffa Tünde a Szent Erzsébetről szóló regény történetét folytatta legújabb, „Az Ég tartja a Királyt” című kötetében. Az író Erzsébet testvére, Béla történetét dolgozta fel, aki IV. Bélaként vált uralkodóvá, nevéhez fűződik hazánk tatárjárás utáni újjáépítése.

Fotó: Griechisch Tamás

"Történelmi ismereteink alapján mindannyian tudjuk, hogy IV. Bélához az „országépítő”, a második honalapító nevet kapcsoljuk. A kutatások során világossá vált számomra, hogy IV. Béla nehéz természetű ember volt. Viselkedése és cselekedeti fontos üzeneteket hordoznak a XXI. században élő emberek számára is. A regényemből az olvasók megismerhetik azt az embert, aki esendő volt, mint mindannyian, és kiderül, hogy végül csak korábbi önmagát felülmúlva, megtérve válik egy ország megtartójává, egy nemzet összekovácsolójává" - hangsúlyozta Zsuffa Tünde. 

Fotó: Griechisch Tamás
Az ő életének a legfontosabb üzenete az, hogy minden helyzetből van kiút, és hittel, reménnyel és hazaszeretettel bármit elérhetünk

– fűzte hozzá Zsuffa Tünde.

Fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen a Fidelissima Vegyeskar zenés-irodalmi műsorát is megtekinthették az érdeklődők. A műsorszámok között Szilágyi Miklós karnagy a Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200.évfordulójáról is megemlékezett.

Fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint intézményvezetők és tisztségviselők is részt vettek.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete, a Magyarországi Luther Szövetség Soproni Tagozata, illetve a Soproni Kálvin Kör szervezésében valósult meg.

Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek