| 2017. október. 1. | 1 perc olvasás

A Magyar Művészeti Akadémia küldöttségének látogatása Sopronban!

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagjai Fekete György elnök vezetésével látogatást tettek Sopronban és környékén az elmúlt napokban, melynek részeként vasárnap délelőtt ellátogattak a soproni Városházára is.

A Magyar Művészeti Akadémia küldöttségét a soproni Városháza dísztermében, Dr. Fodor Tamás polgármester fogadta és köszöntötte Fekete Györgyöt az akadémia elnökét, valamit a tagokat.

Dr. Fodor Tamás köszöntőjében elmondta, hogy itt Sopronban  hirdették meg először és itt indult el az országban a Modern Városok Program, még 2015-ben. Ennek keretén belül Sopron komoly fejlesztési forrásokhoz  jutott, mind a belváros, mind a Lővérek fejlesztésére. A polgármester hozzátette: az épületek, templomok új köntöst kapnak. Ezek a fejlesztések turisztikai szempontból is nagyon fontosak Sopronnak.

Fekete György az MMA elnöke elmondta, nem idegen a város számukra, hiszen van soproni születésű tagja az akadémiának, illetve olyan is, aki jelenleg is Sopronban tanít.

Az elnök gratulált a soproniaknak a fejlesztésekhez és megköszönte, hogy az MMA kihelyezett taggyűlését egy több napos látogatás keretében itt tarthatta meg. Fekete Görgy felvetette annak lehetőségét is, hogy Sopron a jövöben  a  budapesti Vigadó épületében is megmutathatná művészi értékeit a nagyközönségnek egy több napos program keretében.

A köszöntő beszédek után szakmai prezentációt tekinthettek meg a résztvevők Józsa Dávid soproni építész előadásában a soproni múzeumi negyedről, épületekről, és azok újjászületéséről, fejlesztéséről.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek