| 2017. augusztus. 19. | 1 perc olvasás

A Magyar-Német Ifjúsági Tábor résztvevői jártak Sopronban

Harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület a nyári táborát, melynek során minden program középpontjában a társadalmi-szociális kérdések állnak és amely során a fiatalok Sopronban több napot is eltöltöttek.

A legkülönfélébb találkozókkal – többek között újságírókkal, politikusokkal, valamint az üzleti élet képviselőivel – járul hozzá a tábor az izgalmas eszmecserék folytatásához, ezen keresztül pedig a résztvevők személyes véleményének kialakításához, amely a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi irodájának köszönhetően jött létre, melynek vezetője Frank Spengler.

A résztvevők az idei esztendőben látogatást tettek Győrben, majd több napra Sopronba érkeztek, ahol megtekintették a város nevezetességeit, majd szombaton a városházán Dr. Fodor Tamás polgármester is vendégül látta őket. A díszteremben tartott fogadáson a fiatalok megismerkedhettek Sopron legfontosabb történelmi eseményeivel, külön kiemelve a Páneurópai Piknik eseményeit, amely azért is volt aktuális, hiszen pont az évforduló napján tettek látogatást a városházán. 

Ide kapcsolódik az is, hogy a tábor résztvevőinek lehetőségük nyílt egy workshop – melynek témája „A jövő Európája – szabadság és felelősség“ – keretein belül részt venni a Páneurópai piknik 1989 hivatalos megemlékezésén az Európai Örökség címmel is kitüntetett emlékparkban és az azt követő ünnepi barlangszínházi koncerten is. 

A nyári tábor résztvevői a soproni látogatást követően továbbutaznak Budapestre, ahol részt vesznek a nemzeti ünnep fővárosi ünnepségén. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek