| 2022. november. 1. | 1 perc olvasás

A magyar tudomány napja a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem 2022. november 2-án, a magyar tudomány napján, ünnepi programja részeként mutatja be az Esterházy Palota (Erdészeti Múzeum, Templom u. 4.) fejlesztésének elkészült első szakaszát.

14 órától tudományos kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket, neves és elismert tudományos szakemberek közreműködésével  az Erdészeti Múzeum dísztermében a mai aktuális problémákról, Széchenyi nyomán. Az esemény a Soproni Egyetem YouTube-csatornáján élőben is figyelemmel kísérhető.

 

 

A résztvevők:

Prof. dr. Gelencsér András, Pannon Egyetem, rektor, az MTA levelező tagja, (Földtudományok Osztálya)

Dr. Mátyás Csaba, Soproni Egyetem, professor emeritus, az MTA rendes tagja, (Agrártudományok Osztálya)

Prof. dr. Mucsi Gábor, Miskolci Egyetem, dékán, egyetemi tanár, Műszaki Földtudományi Kar; Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézet

Prof. dr. Szirmai Viktória Dsc., Széchenyi-díjas kutatóprofesszor, MTA doktora, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont, Szociológiai Intézet

Moderátor: dr Heil Bálint, Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar, dékán

 A tudományos eszmecserét követően, 16 órától bemutatásra kerül az Esterházy Palota felújításának első üteme, a Palotában berendezett Erdészeti Múzeumban emléktermet avatunk korábbi vezetőjének, dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó munkásságát felidézve.  A teremben a faépítészet kiváló művelője, Markó Balázs egyedülálló installációját tekinthetik meg az érdeklődők. Itt az ősi és a modern találkozik, és az ún. Napbárkában testesül meg.

Legnépszerűbb cikkek