| 2022. november. 2. | 1 perc olvasás

A magyar tudomány napját ünnepelte a Soproni Egyetem

A program keretében bemutatták az Esterházy Palota felújításának első ütemét, emléktáblát és termet avattak dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó korábbi igazgató emlékére, valamit megnyitották prof. dr. Markó Balázs egyedülálló tárlatát is.

A magyar tudomány napja alkalmából változatos programokkal készölt idén is a Soproni Egyetem. A rendezvény az Erdészeti Múzeum dísztermében egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött: mai tudósokkal a jelenkor legégetőbb kérdéseiről. 

Ezt követően bemutatták az Esterházy Palota felújításának első ütemét, amellyel kapcsolatban Tóth Kázmér, az Erdészeti Múzeum igazgatója osztotta meg gondolatait. – A mostani fejlesztésnek az egyik leglátványosabb része az udvarrész és a csatornarendszer megújítása. A fenti apartmanok, a lépcsőház, valamint a nagyterem is megújult. Felújítottuk az elektromos rendszer egy részét és az internetes rendszert is – részletezte a múzeumigazgató.

fotó: Griechisch Tamás

 

A program során emléktáblát és termet is avattak dr. Ráczné dr. Schneider Ildikó, aranyokleveles erdőmérnök, az Erdőmérnöki Kar egykori munkatársa, az Erdészeti Múzeum nyugalmazott igazgatójának emlékére. 

fotó: Griechisch Tamás

Ezt követően megnyitották a megújult múzeum első időszakos kiállítását „Napbárka – az ősi és modern találkozása” címmel.  – A kiállítás három részre oszlik: az egyik a címadó napbárka, egy kisebb installáció, ami a fény által válik azzá, ami és egy plasztika, amely erre az egészre reflektál – részletezte prof. dr. Markó Balázs, a Soproni Egyetem egyetemi tanára. 

fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek