A Magyar Tudomány Ünnepe

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Brunszvik termében illetve a Kari Tanácstermében került megrendezésre szerdán a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az a konferencia, amelynek keretében tartalmas és érdekes előadásokat, szakmai és kutatói kerekasztal-beszélgetéseket, könyvbemutatót és tudományos diákköri konferenciát is kínáltak az érdeklődőknek.

A programsorozathoz kapcsolódva a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán tartottak egy egész napos rendezvényt, amelynek megnyitóünnepségén Dr. Alpár Tibor László, a Soproni Egyetem kutatási és rektorhelyettese, Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város fejlesztési tanácsnoka és  Dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja mondott köszöntőt. 

Dr. Alpár Tibor László emlékeztetett, hogy 2003 óta minden év novemberében országos programsorozattal emlékeznek meg Magyarországon arról a napról, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság megalapítására, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását. Hangsúlyozta, hogy a Soproni Egyetemnek kiemelt célja, hogy minél több területen érjenek el sikereket, így a tudomány a soproni intézményben is jelen van és támogatja a hallgatókat abban, hogy számukra kézzelfogható közelségbe kerüljön az az információs háttéranyag, amely segíti a képzésüket. 

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város tanácsnoka elmondta, hogy Magyarországnak óriási tőkéje rejlik a tudásban és kiemelt célja, hogy ezeket kamatoztassa is, éppen ezért a Kormány segíti és támogatja a magyar kutatók munkáját, amely mára a nemzeti öntudat részévé vált. Rámutatott, hogy városunkban a Soproni Egyetem a tudomány kiemelt bölcsője, amely mindig bizonyítja, hogy a hallgatók számára aktív segítője a szellemi tudástáruk bővítésének. 

Dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja elmondta, hogy a Magyar Tudomány Ünnepén az itt elhangzó előadások olyan tartalmas és érdekes, szakmai és kutatói kerekasztal-beszélgetéseket is tartalmaznak, amelyek köszönhetően a Pécsi Egyetemmel kötött együttműködésnek igazán magas színvonalú ismeretanyagot kínálnak az érdeklődőknek. 

A megnyitó ünnepség záróakkordjaként Árvayné Nezvald Anett hegedűművész és Bódás Zsuzsanna zongoraművész előadásában hangzott el Professor emeritus Dr. Rybach László, Rondo un poco all' ungerhese darabja, amit hatalmas tapssal köszöntek meg a résztvevők. 

A gazdag programkínálat  délutánig tartott, amit a Kari Tudományos Diákköri  Konferencia zárt. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek