A Magyar Urológus Társaság tagjai találkoztak Sopronban

A Magyar Urológus Társaság dunántúli szekciójának vándorgyűlését rendezték Sopronban. Az eseményen megismerkedhettek egymással a résztvevők, valamint tapasztalatot cserélhettek a szakemberek.

A megnyitón köszöntőt mondott dr. Szikszai Zoltán, a Soproni Gyógyközpont Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.

„A mai szakmai nap elsősorban arról szól, hogy a Dunántúlon tevékenykedő orvosok tapasztalataikat megosszák egymással és beszámoljanak eredményeikről. A kötetlen, baráti beszélgetések mellett azonban meg kell emlékezni a fontos, férfiakat érintő szűrővizsgálatokról. Ugyan a járvány idején rengeteg vizsgálat és műtét elmaradt, de ki kell emelni, hogy minél többen vegyenek részt ezeken, hiszen számos betegség megelőzhető vagy időben kezelhető”

– mondta el a főorvos.

fotó: Máthé Alexandra

Dr. Farkas László emeritus professzor, a Magyar Urológus Társaság 2006-2009 közötti elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy az orvosok jó szakmai és emberi kapcsolatokat ápoljanak egymással. „A dunántúli urológusok összefogása, ismertsége egyedülálló, a külön szekció is ennek köszönhető a Magyar Urológus Társaságon belül. Ezek az összejövetelek, mint például a mai is, azért fontosak, mert a szakmai diskurzusok mellett egymás emberi mivoltait is jobban megismerjük, szorosabb viszonyt ápolunk és számíthatunk egymásra – tette hozzá dr. Farkas László.

fotó: Máthé Alexandra

Az eseményen a szakemberekhez szólt Sopron polgármestere is. Dr. Farkas Ciprián kiemelte: öröm, hogy ilyen eseménynek lehet a házigazdája Sopron.

„Roppant megtisztelő, mint ahogy korábban a kardiológus, úgy ezúttal az urológus szakma krémje látogatott el hozzánk. Ez elismertséget jelent a Soproni Gyógyközpontban dolgozó urológusok számára is, hiszen ez azt mutatja, hogy a leghűségesebb városban is kiváló urológusok dolgoznak. A résztvevők a szakmai tudásuk mellett az emberi kapcsolataikat is bővítik, amely szintén megsüvegelendő

– hangsúlyozta Sopron polgármestere. 

fotó: Máthé Alexandra

A rendezvényen résztvevőket dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója is köszöntötte. A vándorgyűlés kétnapos. Péntek elsősorban a szakmai kérdésekről szólt, míg szombaton a város nevezetességeit járják körbe a szakemberek.

Legnépszerűbb cikkek