A második adventi gyertyát is meggyújtották a Várkerületen

A második gyertyagyújtáson Filep Márk önkormányzati képviselő és Filotás Julianna a Soproni Református Egyházközség beosztott lelkésznője osztotta meg gondolatait az ünneppel kapcsolatban.

A járványhelyzet miatt szűk körben megtartott ünnepségen Filep Márk, önkormányzati képviselő elmondta, a katolikus hagyományok úgy tartják második gyertya a remény szimbóluma. - Én ezt a szimbolikus gyertyát azoknak az embereknek a tiszteletére gyújtom meg, akik a remény emberei. A remény emberei idén szerintem a szociális dolgozók. Mindenki, aki a szociális szférában az évet teljes odaadással, lelkesedéssel, megállás nélkül végig dolgozta. Köszönöm szépen nekik azt a szolgálatot, amit egész évben végeztek, és végeznek értünk – emelte ki a képviselő.


fotó: Griechisch Tamás

Filotás Julianna, a Soproni Református Egyházközség beosztott lelkésznője Máté evangéliumából készült egy igével a gyertyagyújtásra. - Isten igéje azt mondja, hogy Jézus Krisztus a megváltót Immánuelnek nevezhetjük. Ez a név azt jelenti, hogy velünk az Isten. Azt gondolom, hogy most ebben a járványos időszakban, ahogy és amilyen körülmények között készülünk az ünnepre, nagyon fontos, hogy megélhessük, hogy Isten velünk van – hangsúlyozta.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek