| 2020. június. 15. | 1 perc olvasás

A megengedett sebesség több mint duplájával hajtott Sopronban

A soproni rendőrök 2020. június 14-én sebességellenőrzést végeztek a városban. A Lackner Kristóf utcában - egy gyalogos-átkelőhely közelében - egy kirívóan gyorsan hajtó gépjárműről készített felvételt a sebességmérő eszköz 13 óra 5 perckor.

Az autó vezetője a megengedett 50 km/h helyett, 112 km/h-s sebességgel haladt. A gyorshajtó sofőrrel szemben – a felvétel alapján - az egyenruhások 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség a szabálytalankodók kiszűrése érdekében – különösen a gyalogos-átkelőhelyek közelében - folyamatosan ellenőrzi a sebességhatárok betartását.

A rendőrség kiemelte közleményében: a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért a sebességtúllépés és az átkelőhely szabálytalan megközelítése potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre. Ezért nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

Borítókép forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek