| 2017. szeptember. 21. | 1 perc olvasás

A megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásáról tanácskoztak Sopronban

Dunántúli területi konferenciát tartottak Sopronban a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásáról csütörtökön.

A konferencián Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője megköszönte azoknak a dolgozóknak a munkáját, akik megváltozott munkaképességűként teljesítményükkel hozzájárultak a munkaalapú gazdaság megvalósításához, ezen keresztül pedig a magyar gazdaság folyamatos növekedéséhez.

A város részéről Dr. Simon István alpolgármester a konferencián egyebek mellett arról beszélt, hogy a kormányzat által is támogatott foglalkoztatás a megváltozott munkaképességű dolgozók önbecsülését erősíti, jövedelmet biztosít nekik, és e munkavállalók a társadalom hasznos tagjaiként építhetik a  közösséget. 

Balogh Zoltán a a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke arról számolt be, hogy a szervezet több, mint negyed százados fennállása alatt másodízben szervezett a Dunántúlon tájértekezletet. Céljuk, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásának fejlesztéséért tegyenek. A szövetség alapításakor 4000, ma pedig 70-80 ezer megváltozott munkaképességű dolgozik a szektorban, közülük 30 ezer dolgozónak a költségvetés támogatja a foglalkoztatását.  

Sopronban az önkormányzati tulajdonú Foreno Nonprofit Kft. 1991 óta működik. Jelenleg 116 megváltozott munkaképességű dolgozónak adnak munkát.

Legnépszerűbb cikkek