| 2022. május. 31. | 1 perc olvasás

A megyei gyermekotthonok lakói léphettek színpadra a Pedagógusok Művelődési Házában

A megyei gyermekotthonok lakói léphettek színpadra hétfőn a Pedagógusok Művelődési Házában megrendezett országos versmondó verseny egyik állomásaként. 2005 óta rendezik meg hazánkban a Versünnepet, az esemény idén még nagyobb nyereményekkel várja a profi és amatőr előadókat, akiknek az előadását egy különleges szakmai zsűri értékeli. A soproni megmérettetés legjobbja is továbbjutott a júniusi országos megmérettetésre.

A kisebb-nagyobb gyermekek már hetek óta lelkesen készültek a versünnep megyei megmérettetésére. Az országos versmondóverseny döntőjét megelőző válogatók utolsó állomása volt a soproni, ahol szakértő zsűri értékelte a produkciókat. Mint mondták: a versenynek csak győztese van, hiszen a gyerekek páratlan élménnyel gazdagodhatnak a program során.

A Versünnep Alapítvány felhívására idén is rengeteg intézmény jelentkezett. A legjobban teljesítő fiatalok meghívást kapnak egy nemzetközi seregszemlére, mely a Pesti Vigadóban lesz június 11-én – hangsúlyozta Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke. 
fotó: Máthé Alexandra 

A megyei gyermekvédelmi központ lakói és nevelői számára nagyon fontosak azok az események, ahol a gyerekek megmutathatják: mit tudnak, milyen képességek rejtőznek bennük.

A gyerekek nagy izgalommal készültek a megmérettetésre, hiszen ez egy kiváló alkalom, hogy megmutassák tehetségüket. Minden résztvevőnek hatalmas élményt jelent ez a verseny, mert lehetőségük van a költők érzelmeit és gondolatait kifejezni – mondta Háromszéki Ildikó, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője.
fotó: Máthé Alexandra 

A megmérettetés végén a szakértő zsűri egyetértett abban, hogy az összes produkció nagy tapsot érdemelt. A gyerekeket arra biztatták, hogy a jövőben is sok-sok verset olvassanak, és készüljenek a következő versünnepre. Hárman jutottak tovább a döntőbe, köztük a soproni Utógondozó Otthon lakója: Bese Dominik. Felkészítő nevelője Tesch Tibor volt.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek