| 2016. december. 7. | 1 perc olvasás

A mikulásvárás mindig megható nap az időseknek számára is

Nem mindennapi eseménynek adott otthon a soproni Gold Apartman Idősek háza, ahol egy nagyon kedves ajándékkal kedveskedtek a lakóknak.

Az idős emberek lelkében is elevenen él a gyermekkor emléke, ezért ezt az ünnepet már hagyományosan megtartják, melyet a lakók minden esztendőben nagyon várnak. Már napokkal előbb megkezdik a készülődést és ünnepi pompába is öltöztetik az apartmanházat, valamint saját készítésű ajándék készítéssel foglalatoskodnak, amivel a Mikulásnak kedveskednek.

Az idei ünnepség azonban tartogatott egy nagy meglepetést az idősek számára, hiszen december 6-án a "Mikulás kis vonat" egy belvárosi élménytúrára invitálta őket, ami által ők is megnézhették az adventi fényekben tündöklő városunkat. A kis vonatos ajándék azért is egy kedves ötlet volt, mert a lakók idős korukra való tekintettel ezt már nem tehették volna meg "gyalogtúrával", hiszen nagyon sokan már 90 év feletti vannak, de így ők is részt tudtak venni ezen a nem szokványos kiránduláson.

Az egy órás út alatt karácsonyi zenét hallgattak, együtt énekeltek a Mikulással és a krampuszokkal, miközben a testet melegítő forralt borral is megtudták fűszerezni a hangulatot.


sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek