| 2023. április. 20. | 1 perc olvasás

A mindennapi mozgásában gátolta meg a tolvaj az idős hölgyet

A soproni rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a nőt, aki egy 80 éves pusztacsaládi asszony járássegítő eszközét lopta el.

2023. április 18-án egy pusztacsaládi idős asszony falubéli barátnőjét szerette volna meglátogatni ebéd után, amikor felfedezte, hogy nincsen a megszokott helyén a 60.000,- forint értékű kerekes járókerete, aminek a segítségével járni tud. Bejelentést tett a Soproni Rendőrkapitányságon, ahol kisebb értekben elkövetett lopás vétsége miatt indítottak büntetőeljárást.

A nyomozás során a soproni rendőrök látókörébe került egy 52 éves pusztacsaládi nő, akit a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak, majd a kapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatása során beismerte, hogy ő vitte el a kerekes járókeretet, amit egy idős soproni, mozgássérült ismerősének szánt. A nyomozók a soproni lakcímen meg is találták az ellopott eszközt, amit a pusztacsaládi körzetimegbízott jogos tulajdonosának még aznap vissza is adott. Az idős hölgy megkönnyebbülten köszönte meg a gyors rendőri intézkedést.

Legnépszerűbb cikkek