| 2021. december. 15. | 1 perc olvasás

A modellváltást követő tapasztalatokról egyeztetett Stumpf István

A Soproni Egyetem vezetőivel és hallgatóival találkozott dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltásért felelős kormánybiztos. Az egyetem vezetőivel folytatott megbeszélésen szó esett a modellváltást követő eddigi tapasztalatokról, az oktatási egységek által megfogalmazott észrevételekről, az átalakulási folyamat aktuális lépéseiről és a tervezett fejlesztésekről.

A megbeszélést követően a kormánybiztos hallgatói fórum keretében vázolta fel a modellválltás által nyújtott lehetőségeket és az egyetemek működésének jövőképét. A részt vevő egyetemi polgárok kötetlen formában, teljeskörűen  kaptak választ kérdéseikre, amelyek között egyaránt szerepeltek a hallgatói juttatások, a kollégiumi körülmények fejlesztése és az egyetem működését érintő piaci mechanizmusok hatása is.
- Azt gondolom, hogy a Soproni Egyetem olyan újdonságokkal, mint a fenntarthatóságnak és a zöld problémának az előtérbe helyezésével példát mutat a többi egyetem számára is. Bízom benne, hogy a hallgatókkal való megbeszélésen megkapjuk azokat a visszajelzéseket, amelyek azt mutatják, hogy az itteni hallgatók erősen kötődnek az egyetemhez, és hiszem azt, hogy ez továbbadható más egyetemeknek is – emelte ki a kormánybiztos. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek