| 2024. május. 23. | 2 perc olvasás

A MusicalNeked Produkció két nagy sikerű előadása érkezik Sopronba

Május 23-án egy sajtótájékoztató keretében beszéltek a nagy sikerű "Puskás, a musical" és a "Kőszívű – A Baradlay-legenda" előadásokról, melyek szeptemberben Sopronban is láthatóak lesznek. A sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is részt vett.

A MusicalNeked Produkció két nagy sikerű előadása, a Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda eddig összesen több mint 150 előadáson már 150 000 nézőt varázsolt el! Budapest, Győr, Debrecen, Szarvas, Szeged és Kecskemét után most Sopronban, a Novomatic Arénában is bemutatják az előadásokat.

fotó: Rombai Péter

A sajtótájékoztatón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is részt vett.

Szeptemberben két szuperprodukciót üdvözölhet a soproni közönség. Az egyik a Kőszívű – A Baradlay-legenda, ami a hazához való hűségről szól, ami nekünk, soproniak számára mindig egyfajta büszkeség, hiszen erről vagyunk híresek, a védjegyünké vált. A másik előadás a Puskás legendát meséli el, azt a magyar embert, aki a 20. században világhírű volt, akire mindannyian büszkék vagyunk

- mondta a városvezető.

Hozzátette: Az alkotóknak köszönjük, hogy felkínálták annak a lehetőségét, hogy egy soproni civil szervezetet támogatnak a produkción keresztül.

fotó: Rombai Péter

A Puskás, a musical című produkció Puskás Ferenc és a legendás labdarúgó Aranycsapat történetén keresztül, a ’40-es és ’50-es évek Magyarországát, annak társadalmi-történelmi-politikai körülményeit mutatja be. A musical 2021 legnézettebb színházi előadása volt, és már közel 100 000 nézőt varázsolt el, sőt idén ünnepelik jubileumi 100. és 100. ráadás előadásukat! A történet valós események tartalmaz.

A Kőszívű – A Baradlay-legenda című produkció, melyet már 50 000 néző tekintett meg, Jókai Mór regénye, A kőszívű ember fiai nyomán készült. A Baradlay fivérek és édesanyjuk romantikus és magával ragadó történetén keresztül az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit ismerhetik meg az érdeklődők. Sztárszereposztás, csodás jelmezek és díszletek és a legújabb színpadi technikák használata kölcsönöz frissességet Jókai klasszikusának!

Mindkét alkotás azokról a fontos magyar értékekről és szép történetekről beszél, amely a közös múltunknak és emlékezetünknek a része

– mondta Szabó László producer.

fotó: Rombai Péter
A felkészülés a Puskás előadásnál jóval intenzívebb volt. Nagyon szerettem a próba időszakát. A Kőszívűnél a végén csatlakoztam be a folyamatba, hiszen az első felvonásnál nem volt szerepem, így abba kevésbé láttam bele. Nagyon élvezetes volt a forgatás időszaka, a helyszínek is izgalmasak voltak. Jó volt együtt dolgozni.

- tette hozzá Nagy Sándor színművész. 

A Puskás, a musical és a Kőszívű – A Baradlay-legenda író-rendezője a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Szente Vajk, társszövegírója Galambos Attila, zeneszerzője Juhász Levente, producere Szabó László.

A sajtótájékoztatóhoz további két színművész is csatlakozott, akik az előadásokban szerepet kaptak.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek