| 2017. május. 23. | 1 perc olvasás

A Muzsikás együttes Sopronban

A világ legnevesebb koncerttermeibe is bejáratos, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas Muzsikás együttes és Fülei Balázs zongoraművész ad közös hangversenyt 2017. június 2-án 19 órai kezdettel a Liszt központban.

Az izgalmas, sodró lendületű koncerten a látszólag eltérő műfajok, a komponált műzene és az improvizatív, sodró erejű népzene egymást követve, egymást kiegészítve, időnként pedig egyszerre szólalnak meg. A hangverseny egyik célja, hogy a hagyományos népzenét olyan körökbe is eljuttassa, ahol ez korábban egyáltalán nem volt ismert, Bartók és Kodály muzsikájának pedig új híveket szerezzen a népzenei közönség között. Mindezt úgy, hogy a hangversenyt a legmagasabb zenei igényesség és a könnyű befogadhatóság jellemzi.

A hangversenyen hangszeres népi dallamok, énekek szólalnak meg többek között a következő tájegységekről: Dunántúl, Kalotaszeg, Gyimes, Mezőség, Szatmár, Moldva valamint részletek Bartók alábbi zongoraműveiből: Gyermekeknek, Kis szvit, Szabadban, Allegro Barbaro, Román népi táncok és Kodály Zoltán Marosszéki táncok zongorára című darabjából.

Közreműködik: Fülei Balázs (zongora), Petrás Mária (Moldva, ének), Farkas Zoltán és Tóth Ildikó (tánc), Muzsikás Együttes.

További információ a www.prokultura.hu oldalon található. 

Legnépszerűbb cikkek