A nap heve nem éget címmel nyílt meg Kovács-Gombos Gábor tárlata

Kovács-Gombos Gábor festőművész egy önálló kiállítási lehetőséget kapott a Festőteremben. A tárlat megnyitóját a Festészet Napja előestéjén, 2022. október 17-én tartották.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar docensének festményei 1980 óta több mint 250 kiállításon szerepeltek – hazánkban, valamint külföldön egyaránt.  A Festőteremben az érdeklődők 20 év munkásságába nyerhetnek betekintést. – Nincsen szánt szándékkal tematikusan vagy kronológiai sorrendben felépítve a tárlat. Inkább arra gondoltunk, hogy lent, a földszinten két újabb, erőteljesebb színű festményemet mutatjuk meg, amelyek reményeink szerint felvezetik a nézőket az emeletre, ahol a korábbi és az újabb alkotásaim láthatóak, valamint köztük talán a legrégebbi, amely összegzi a több évtizedes munkámat. A 13 méter hosszú alkotás nem fért el a Festőterem egyik falán sem, ezért két részletben, egy-egy oszlop köré tekertük – mondta el a festőművész.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kovács-Gombos Gábor festőművész munkásságát művészeti díjakkal, ösztöndíjakkal, illetve egyetemi kitüntetésekkel ismerték el. 2016-ban Pro Cultura Újbuda díjat kapott, 2022-ben pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: festőterem

Legnépszerűbb cikkek