| 2020. november. 18. | 1 perc olvasás

A német hadisírok méltó gondozásáért és megóvásáért kapott emlékplakettet Sopron

A német hadisírok méltó gondozásáért és megóvásáért emlékplakettet kapott Sopron városa. Az elismerést a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség, illetve a Német Nagykövetség képviselői a Városházán adták át dr. Farkas Ciprián polgármesternek.

A sopronbánfalvi hősi temetőben a hadisírok gondozására kiemelt figyelmet fordít évek óta Sopron városa – ezt köszöni meg az az emlékplakett, amelyet a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség, illetve a Német Nagykövetség képviselői a Városházán adták át dr. Farkas Ciprián polgármesternek. Az átadón Kovács Imre, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség hazai megbízottja és Uwe ZVONAR alezredes, véderőattasé méltatta a város példamutató hadisír gondozó tevékenységét. Dr. Farkas Ciprián, polgármester kiemelte: az elismerés a jövőben is kötelezi Sopront.


fotó: Griechisch Tamás

 - A katonavárosi múlt és a német kulturális gyökerek miatt is rendkívül fontos, hogy a katona multúnkat és a német katonasírokat is nagy odaadással gondozzuk. Sok más nemzeti fiai mellett, több mint 600 német katona van eltemetve a bánfalvi hősi temetőben. A Német Nagykövetséggel és a Német Hadisírgondozó Nép Szövetséggel  a mai  napig töretlen az együttműködésünk. A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a bánfalvi hősi temető helyreállítására is sor került. Sopron Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít történelmi hagyatékunk és kulturális múltunk megőrzésére. Sopron polgárai a mai napig fontosnak tartják a hagyományok ápolását – hangsúlyozta Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. 


fotó: Griechisch Tamás

Az emlékplakettet Uwe Zvonar alezredes, véderőattasé adta át dr. Farkas Ciprián polgármesternek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek