| 2021. június. 4. | 1 perc olvasás

A nemzeti összetartozás emlékművét avatták ma fel Kópházán

„Rendületlenül” hirdeti a Nemzeti Összetartozás Emlékművén a történelmi Magyarországot ábrázoló bronzplakett, amely fölött a szétszakított nemzettestet jelképező kőtömb jeleníti meg a magyarság 101 évvel ezelőtti tragédiáját.

A Kópházán tartott ünnepségen Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója mondott beszédet, kiemelve, hogy céljuk több településen hasonló, a nemzet összetartozását erősítő zarándokhely kialakítása, hogy azok emlékeztető jelei legyenek a Trianoni döntésnek és a határainkon kívül szakadt nemzettársainkkal való összetartozásnak.

Grubits Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki a Magyar Nemzeti Intézetnek, hogy az emlékműállítást és a környezete rendbetételét támogatta. A megemlékezésen Németh Antal kanonok szentelte fel és áldotta meg az emlékművet. 

A helyi önkormányzat képviseletében Grubits Ferenc polgármester, Völgyi Géza alpolgármester és dr. Rabi Kinga jegyző, továbbá a Fidesz Kópházi Szervezete képviseletében – dr. Nagy Sándor, ifj. Firtl Mátyás és Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselő – is megkoszorúzta Kópháza új emlékművét.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek