| 2023. március. 7. | 1 perc olvasás

A nemzeti ünnepről emlékeztek meg a Jereván lakótelepen

Ünneplőbe öltöztek a Jerevánon a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai és ünnepi díszbe öltöztették a klubhelyiséget is abból az alkalomból, hogy a nemzeti ünnep közeledtével az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztek.

Felemelően szép ünnepi műsorral idézték fel március idusának hangulatát a nyugdíjasok. Petőfi Sándor, Arany János, Tompa Mihály költeményei, népköltészeti alkotások is felcsendültek az előadás során.

„Legyen béke, szabadság és egyetértés!” – idézte a ’48-as jelmondatot Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, aki az ünnep kapcsán kifejtette: nemzeti ünnepeink magukban hordozzák azokat az alapeszméket, amelyek a megmaradásunk, a fejlődésünk zálogai, és amelyek éppen ezért örök érvényűek minden közösségünk számára. A közösségi lét és a közös jövőnk alapját jelenti a béke, a szabadság és az egyetértés.

Jó megtapasztalni, hogy másfél évszázadnál is hosszabb idő után minden összetartó magyar közösségben – így a Jereván lakótelep nyugdíjasklubban is – fontosnak tartják, hogy megemlékezzenek a magyar történelem egyik legmagasztosabb pillanatáról, amely a modern nemzeti identitás kialakulásának elindítója volt – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Az ünnep alkalmából Brummer Krisztián, a soproni polgármesteri hivatal irodavezetője a tavaszi hadjáratról tartott előadás a közönségnek, hangsúlyozva azt az elhivatottságot, elszántságot és hősiességet, amellyel a szabadságharc hősei küzdöttek a magyar szabadságért.

Dr. Koltai Miklósné, a Lővéri Nyugdíjas Klub elnöke elmondta: hosszú évek óta minden nemzeti és egyházi ünnep alkalmával, jeles napokra ünnepi műsorral készülnek. Az alkalomhoz illő díszleteket is a nyugdíjas klub tagjai készítik nagy gondossággal és jó kedvvel, de műsoraikkal is  örömmel vesznek részt a Jereván lakótelep több közösségi eseményein és programján.

Legnépszerűbb cikkek