A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve soproni óvodások is programsorozatban vettek részt

  2020. október 30. - www.sopronmedia.hu (Győri Egyházmegye)

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve a soproni Szent Orsolya Óvoda gyermekei is részt vettek a Katolikus Pedagógiai Intézet által szervezett programsorozatban – olvasható a Győri Egyházmegye összeállításában.

A 2019-2020-as tanévre a Katolikus Pedagógiai Intézet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve programsorozatot hirdetett katolikus óvodák számára, amelyhez a Győri Egyházmegyéből a soproni Szent Orsolya Óvoda mellett a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Óvoda és a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda is csatlakozott. 

A soproni Szent Orsolya Katolikus Óvodában az elmúlt nevelési év helyi NEK-es programjainak összegzéseként elkészült egy „gyönyörű, igényes, és a rengeteg munkát visszatükröző album”, amellyel indulhattak a Katolikus Pedagógiai Intézet pályázatán. A zsűri az alábbi elismerésben részesítette az intézményt: „Alaposan átgondolt, szakszerűen szerkesztett, esztétikusan kivitelezett pályamű, melynek elismerésre méltó gyöngyszeme a gyermekek és az óvodapedagógusok által készített Biblia gyermekeknek című kis kötetük.”  

Az összeállítás szerint azonban az elismerésnél is többet jelentett a résztvevők számára az a sok-sok élmény, a családokkal közösen átélt szép, tartalmas, lelket megerősítő programok sokasága, amelyek átszőtték az előző nevelési évet. A havonta megvalósítandó „feladatok” adták a nevelőmunka vezérvonalát, amely meghatározta a mindennapokat.

A gyermekek egyebek mellett az óvoda kertjében szőlőoltványt ültettek, Szent Erzsébet napján kenyeret sütöttek, advent idején koszorúkat készítettek, rajzpályázaton vettek részt, a képes Bibliát pedig a nagycsoportos gyermekek készítették.

Fotók forrása: www.gyor.egyhazmegye.hu

Kérem, várjon... Kérem, várjon...