| 2021. július. 14. | 1 perc olvasás

A népszavazásra emlékező kiállítás nyílik a Rondellánál

Jövő héten nyitják meg a Sopron 100 programsorozat részeként a Soproni Múzeum nyílt téri kiállítását a Rondellánál. A különleges installáció bonyolultsága utal az akkori történelmi események nehézségére is. A tárlat egészen őszig lesz megtekinthető Sopron belvárosában.

Egy különleges építményen elevenedik meg a múlt Sopron belvárosában. A Sopron 100 programsorozat keretében az 1921-es népszavazás történelmi hátteréről kapnak információt a kilátogatók.


fotó: Magasi Dávid

„Különleges installációval készültünk, amely egy állványrendszerre szerelt kiállítás, számos olyan üzenettel, mondanivalóval, amely a 100 évre emlékeztet – mondta el dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója.

Az installáció még építés alatt van, de hamarosan egy pihenőövezetet is létrehoznak itt, ahol függőágyakból is megtekinthető lesz a kiállítás.  


fotó: Magasi Dávid

 „A kiállításon minden jelentőséggel bír. A függőágyak billegése az akkori helyzet bizonytalanságára utal, míg az építmény bonyolultsága a történelmi szituáció nehézségére. A szabadtéri tárlat az 1918-1921 közötti időszakot mutatja be – tette hozzá a Soproni Múzeum igazgatója.

A képek mellett QR-kódokat lehet leolvasni okostelefonnal, ami az események történelmi hátterének további részleteit mutatja be a virtuális térben.


fotó: Magasi Dávid

Legnépszerűbb cikkek