A népszavazással kapcsolatos emlékeket vár a város

A száz évvel ezelőtti soproni népszavazással kapcsolatos felhívást tett közzé közösségi oldalán szerdán Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, amelyben arra kéri a Sopronban és a környező településeken élőket, hogy osszák meg mindenkivel, ha van a családban olyan relikvia, emlék vagy személy, aki vagy amely a népszavazáshoz köthető.

A felhívásban Barcza Attila úgy fogalmazott, hogy jelentős évfordulót ünnepel Sopron idén: száz éve annak, hogy Sopron és térsége a népszavazáson elsöprő többséggel úgy döntött, hogy magyarok maradunk. Ebből az alkalomból arra kéri a soproni és környékbeli embereket, hogy ha a családban vagy az ismerősi körben van olyan személy, akire büszke lehet a város és térsége, aki annak idején sokat tett a népszavazás sikerességéért, vagy olyan relikvia, emléktárgy, korabeli fotó, illetőleg bármilyen személyes tárgy, azt osszák meg mindenkivel.

Az információkat a [email protected] e-mail címre várják.

A bejegyzésben Barcza Attila hangsúlyozta, hogy „Sopron és a hűség neve örökre összeforrt egymással, legyünk büszkék rá, hogy magyarok maradtunk!”

Legnépszerűbb cikkek