| 2022. november. 28. | 1 perc olvasás

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tartottak konferenciát a Soproni Rendőrkapitányságon

A 2022. november 25-i rendezvényen a rendőrségi prevenciós szakemberek és a nők elleni erőszak területén dolgozó civil szervezetek képviselői tartottak előadást.

A Soproni Rendőrkapitányság különös hangsúlyt fektet a nők elleni erőszak megszüntetésére, és ennek előmozdítása céljából szervezték meg a bűnmegelőzési szakemberek a konferenciát. Bognár Erzsébet, a Titkos Védett Ház családgondozója ismertette a kapcsolati erőszak ellátórendszerét, míg Dés Fanni, a NANE Egyesület munkatársa előadásában kitért a nők elleni erőszak jelenségére és az erre adott lehetséges társadalmi válaszokra.

 

Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes a kapcsolati erőszak áldozatainak lehetséges azonosításáról beszélt, míg Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy előadásának címe a „A nők elleni erőszak a rendőrségi eljárások tükrében” volt. A meghívottak olyan szakemberek voltak, akik munkájuk során gyakran találkoznak olyan bántalmazott hölgyekkel, akiknek szükségük van a segítségre. A részvevők között jelen voltak a Soproni Szociális Intézménynek, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének, Fertőd Mikro-térségi Szociális Szolgáltató Központnak, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva Intézményének és a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központnak a munkatársai, akik széleskörű felvilágosítást kaptak a témában.

A nők elleni erőszak nem magánügy! Ha Önnek vagy ismerősének segítségre van szüksége hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ingyenesen hívható +36 80 20 55 20 számát.

Van segítség!

Legnépszerűbb cikkek