| 2021. október. 27. | 1 perc olvasás

A nyugdíjasok számíthatnak a kormányra

Novemberben rekordmagas prémiumot kapnak kézhez a nyugdíjasok, jövő év elején pedig folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, amit még a Gyurcsány-kormány vett el – erősítette meg sajtótájékoztatón Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Mint ismert, nyáron nemzeti konzultációt hirdetett a kormány, amelyben több, mint 1,4 millióan mondták el a véleményüket. Ennek nyomán Magyarország Kormánya Orbán Viktor vezetésével számos olyan kiemelt döntést hozott, amely az idei év végétől és 2022. elejétől folyamatosan megkönnyíti a magyar, így a soproni és térségbeli emberek életét is. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót képviselői irodájában Barcza Attila. Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta, ezek a jóléti intézkedések a magyar gazdaság kimagasló teljesítménye miatt lehetségesek, amely elérte a válság előtti szintet.

– A kormány intézkedései Sopronban és térségében is több tízezer nyugdíjast érintenek. Novemberben rekordmagas (80 ezer forint) nyugdíjprémium kerül kifizetésre az itt élő nyugdíjasok számára is. Alap esetben a nyugdíjprémium keretében mindenki a nyugdíja szintjéhez igazodva kapna egy egyszeri juttatást. A kormány döntése alapján viszont mindenkinek egységesen ki fogják fizetni a 80 ezer forintot. Mindemellett az inflációhoz is korrigálni fogják a nyugdíjakat, így a két összeg együttesen megközelíti a százezer forintot – fejtette ki Barcza Attila.

2022 februárjában a kormány folytatja a 13. havi nyugdíj visszaépítését is, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány vett még el.

– Emlékezni kell rá, hogy a 2010 előtti baloldali kormány a válságot megszorításokkal, az idősek juttatásainak, egyéb támogatások megvonásával kezelte. Erre az Orbán-kormány viszont nemet mondott. A magyar nemzeti kormány azért dolgozik, hogy folytatódjon az adócsökkentés politikája és minél több pénz maradjon a magyar embereknél – zárta Barcza Attila.

Legnépszerűbb cikkek