| 2023. december. 8. | 1 perc olvasás

A Pacsirta

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Soproni Petőfi Színház A Pacsirta című darabját a Liszt Központban. A teátrum előadása Jeanne d' Arc történetét mutatja be, melyben az igazságért és hitért történő küzdelem is megelevenedik.

Kéri Kitty 2011-ben a Veszprémi Petőfi Színházban megrendezte A Pacsirta című művet. Utazott, és azt vette észre Franciaországban, mindig azokon a helyeken jár, ahol Jeanne d ’Arc megfordult, a történet találta meg őt. A különleges darabot a Soproni Petőfi Színház is műsorra tűzte az idei évadban.  

fotó: Hidegh András 

"Jeanne d’ Arc története minden korban aktuális, és szíven üti a nézőt. A hitről, igazságról, politikai, vallási és hatalmi játszmákról, önmagunk vállalásáról és megalkuvásokról szóló történet mindenkihez szól. Napjainkban is számos kihívással kell megküzdenünk, a világhálónak köszönhetően pedig számos információ és inger ér minket, melyek nagymértékben befolyásolják az érzéseinket, gondolatainkat."

Ez a darab egyfajta képet ad nekünk a hitünkről, a kitartásunkról és az emberi értékekről

– mondta el a SopronMédia kérdésére Kéri Kitty, a darab rendezője.   

fotó: Hidegh András 
Emberileg és színészileg is sokat jelent nekem ez a szerep. Az emberiségbe vetett hitemben is megerősített ez a karakter, hiszen az igazságért és a nemes célokért érdemes küzdeni

– mondta el a Jeanne-t alakító Labánné Szalai Katalin, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának ötödéves színművész hallgatója.

fotó: Hidegh András 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek