A padlás: bérletszünetben

A közönség és a rajongók nagy örömére, sokak kérésére április 16-án és 17-én délután három és este hét órakor bérletszünetes előadásként látható A padlás című musical a Soproni Petőfi Színházban. A Varázskönyv újra kinyílik, a színészgárda készül a nézőkkel való találkozásra. A zenekaros hangzásvilág, az olyan slágerré vált dalok, mint a Fényév távolság, a Szilvásgombóc vagy az Örökre szépek, a legendás történet kicsikre és nagyokra egyaránt hatottak, s felállva ünnepelték a stábot.

A padlás nagyon várt soproni bemutatója 2020-ban volt, s az októberi premier óta töretlen a darab sikerútja. A színpadra állított történelmi időutazás - Pataki András rendező abba a korszakba vitte vissza az egész történetet, amikor Presser Gáborék megírták művüket - a színészek emlékezetes teljesítménye, a 25 tagú zenekar magas színvonalú játéka mind hozzájárultak a vastapsokban mérhető fogadtatáshoz.  Akad olyan néző, aki eddig hétszer ült be az előadásra, annyira lenyűgözte a produkció. Az Aida és a Valahol Európában musicelek sikerei után A padlás is beírta magát a teátrum aranyoldalaira.  


forrás: https://www.soproniszinhaz.hu/

A musical több mint harminc évre visszanyúló történetében először fordult elő, hogy nem zenei alapról, hanem minden egyes alkalommal a színpadon játszó 25 tagú zenekar kíséretében szólaltak meg az előadás ikonikussá vált dalai Oberfrank Péter vezényletével. A Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar azt az átiratot használja, amit maga a zeneszerző, Presser Gábor és Holló Aurél, az Amadinda együttes tagja készített még 2009-ben, s azóta is csiszoltak a művön, így az országban ezt a változatot még senki nem játszotta.

A padlás csapata:

Az előadásban a Rádióst Papp Attila játssza. Sünit Molnár Anikó formálja meg, a Mamókát Szőcs Erika alakítja, Barrabás– Révész szerepében Marosszéki Tamás látható. A Herceg Savanyu Gergely, a Lámpás Orbók Áron, a Kölyök Kisfaludy Zsófia, a Meglökő Kiss Noró. Témüllerként Major Zsolt, Detektívként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Az Üteg Rovó Péter, Robinson, felvételről, Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész. A szobor Füsi Zsolt. A koreográfus és szcenikus Szakál Attila, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A díszlet és rendezés a Jászai-díjas Pataki András munkája. A fénytervező Kovács Ferenc. A korrepetitor Sárdy Barbara, a kreatív munkatárs Pomezanski György. A vizuális tervező András Fruzsina. A rendezőasszisztens Simon Andrea, az ügyelő Horváth Dávid. Az előadás két karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész és Tassonyi Zsolt.  

Legnépszerűbb cikkek