| 2023. június. 4. | 1 perc olvasás

A pályakarbantartás kulisszatitkaiba nyújtott betekintést a GYSEV

A GYSEV Zrt. több mint 500 kilométer vasúti pályát üzemeltet. Fontos, hogy a vágányhálózatot megfelelően karbantartsák, hiszen ez alapfeltétele a vasúti közlekedésnek. A pályakarbantartás és a hosszúsíncsere leglátványosabb képeiből készített képes összeállítást a vasúttársaság.

A pályakarbantartási munkálatokat általában az őszi, illetve a tavaszi-kora nyári időszakban végzik el szakembereink. Ennek oka, hogy sem a túl meleg, sem pedig túl hideg idő nem kedvez a munkavégzésnek. Sok szakember és több munkagép összehangolt tevékenységére van szükség egy ilyen munkafolyamat végrehajtásához.

A pályakarbantartás gyakori velejárója a vágányzár, amikor az adott szakaszon nem közlekedhetnek vonatok, hisz épp megújítják a vágányokat. Ezekben a napokban, hetekben a GYSEV vasútvonalainak több szakaszán is zajlik pályakarbantartás, emiatt vonatpótló autóbuszokra kell szállniuk az utasoknak – tőlük ezúton is megértést kér a vasúttársaság. 

Az alábbi fotók Sopron állomás területén készültek, ahol egy adott szakaszon a sínek és a vasúti pálya alkatrészeinek cseréjét végezték el a szakemberek:

fotó: GYSEV Zrt. 
fotó: GYSEV Zrt. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek