| 1 perc olvasás

A Parkolókat Üzemeltetők Egyesületének éves közgyűlését tartották

Sopronban tartotta éves közgyűlését a Parkolókat Üzemeltetők Egyesülete. A Hotel Sopronban tartott rendezvényen a közgyűlés mellett aktuális témákat érintő kérdésekre keresték a válaszokat, valamint szakmai előadásokat is tartottak.

A Parkolókat Üzemeltetők Egyesülete 2001 augusztusában alakult meg az ország 11 fizető parkolókat üzemeltető gazdasági társasága és egy, a parkolóüzemeltetés ügyviteli szoftvereinek készítésével, fejlesztésével foglalkozó kft. részvételével.  Az alapításkor a részt vevő tagok célja volt, hogy tagjaival és támogatóival is megismertesse és elfogadtassa az egységesítés, az azonos jogértelmezés és jogalkalmazás előnyeit a fizető parkolás területén.
Az Egyesület megalakulása óta dinamikusan fejlődik, a jelenlegi taglétszám 37, mely 32 város díjköteles parkolókat üzemeltető társaságából, továbbá 10, a parkolási szakmával szoros munkakapcsolatban álló forgalmazó és szolgáltató vállalkozásból áll.

- Ma délután egy közgyűlést tartunk, holnap pedig szakmai előadásokat fogunk tartani, egyebek mellett az elektromos autók töltőinek szoftveres, hardveres megoldásaival kapcsolatban, valamint más, a parkolást érintő aktuális kérdéseket is érintünk – mondta el mondta el Tóth László, a Parkolókat Üzemeltetők Egyesületének elnöke. 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen jelen volt dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. – A parkolási társaságok minden évben randevút adnak egymásnak, ahol szakmai tapasztalatot tudnak cserélni, illetve meg tudják osztani a parkolási nehézségeket, anomáliákat az ország egész területéről. Ezekből lehet tanulni, és mi Sopronban is igyekszünk ezeket a tapasztalatokat hasznosítani, hiszen a parkolás a városunkban is egy központi kérdés. Az elmúlt időszakban hatalmas energiát és pénzt fordítottunk arra, hogy a helyiek és a Sopronba látogatók kulturáltan és a közlekedésbiztonsági szabályokat betartva tudják a fizetős parkolóövezeteket használni, gondoljunk csak a legújabb büszkeségünkre, az Árpád utcai parkolóházra. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek