| 2021. szeptember. 15. | 1 perc olvasás

A Pedagógusok Soproni Művelődési Házában is elindult az év

Hagyományos évindítóját tartotta a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza szerdán délután. A rendezvényen ismertették az idei év tervezett programjait, illetve fellépett a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, valamint T. Horváth József két új zenéjét is hallhatták.

Évindító rendezvénnyel köszöntötte az új évet a pedagógusok művelődési háza, hiszen ahogy az iskolákban is nemrég, úgy náluk is becsengettek. A programjaik a tanévhez igazodnak, amelyet két fontos esemény határoz meg idén: a népszavazás századik évfordulója, amelyet méltóképpen szeretnének megünnepelni, valamint az, hogy a következő félévben hetven éves lesz a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza. - Nagyszabású rendezvényekkel készülünk. Már most szombaton megkezdődik  a Pedagógusok zenélnek című rendezvénysorozat. Száz dallam száll majd a Petőfi téren a színpadon, utána pedig száz pedagógus részvételével megyünk fel Budapestre. Talán a legnagyobb vállalásunk a 100 év, 100 történet című rendezvény: száz pedagógust kérünk fel arra, hogy valljanak a városhoz való kötődésükről – részletezte Orbán Júlia, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója. 

Az igazgató hozzátette, szeretné eloszlatni azt a tévhitet, hogy ezeket a rendezvényeket és a művelődési házat csak nyugdíjasok és pedagógusok látogathatják – mindenkit szeretettel várnak, ráadásul idén több gyermekprogrammal is készülnek.  

A rendezvényen Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte az egybegyűlt pedagógusokat. - Jó újra találkozni ezen a helyen ennyi emberrel, végre maszk nélkül. A Soproni Pedagógusok Művelődési Háza egy olyan fontos helyszíne a városunknak, ahol a nyugdíjas pedagógusok találkozhatnak. Idén ráadásul különleges programokkal is készülnek. A  100 év, 100 történet talán a legjelentősebb a kulturális programok közül, hiszen ami 100 évvel ezelőtt történt, az mindannyiunk története, és az idei esztendőben ezt mindannyian meséljük is. Ehhez az önkormányzat minden támogatást megad – emelte ki. 

A rendezvényen beszédet mondott Rajnai Károly, közreműködött a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, illetve T. Horváth József bemutatta két új zenéjét – ágfalvi balladáját és a népszavazás emlékére írt dalát.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek