| 1 perc olvasás

A pedagógusokat köszöntötték Sopronban

A Pedagógusok Soproni Művelődési Háza minden évben hagyományosan megrendezi a városi pedagógusnapot. A rendezvényt idén június 5-én tartották a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola dísztermében.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Sopron polgármestere, dr. Farkas Ciprián is részt vett.

A pedagógusok munkája élethivatás. Az önkormányzat Sopronban mindig figyelmet fordított arra, hogy a város oktatási intézményei olyan állapotban legyenek, hogy oda iskolába járni, illetve pedagógus hivatást művelni jó legyen. Az a város, amely az oktatásba fektet be, az a felnövekvő generációk jövőjébe is befektet. Azok az országok, amelyek az oktatásba fektettek pénzeket, még sohasem vesztettek!

- mondta a városvezető.

fotó: Griechisch Tamás
Fontosnak tartjuk, hogy a városi pedagógusnapon az aktív óvónők és tanárok munkája mellett a már nyugdíjas pedagógusok munkájáról is megemlékezzünk. Én magam is pedagógus vagyok, és kollégáimmal együtt folytatjuk ezt a munkát, gyermekeinkért és a jövő generációjáért

- mondta Grubitsné Cziráki Anett, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házának rendezvényszervezője.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen dr. Tillné Schmidt Edit diplomaszerzésének hatvan éves évfordulója alkalmából gyémántoklevelet vehetett át. Kérésünkre elmondta, hogy miért a pedagógus hivatást választotta.

Amikor általános iskolába jártam, kiváló pedagógusaim voltak. Ők adták a mintát, én is ilyen tanár szerettem volna lenni. Végül sikerült is. 1964-ben a Pécsi Tanárképző Főiskolán magyar-orosz szakos tanár diplomát szereztem.
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen felléptek az idei Sarkady Sándor versmondó verseny győztesei, valamint a zeneiskola növendékei, akik egyben a Szent Orsolya-iskola tanulói.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek