| 2020. március. 25. | 1 perc olvasás

A perui vesztegzárban rekedt egy soproni férfi - Videó

Kovács Zoltán kalandtúrára indult nyolc másik, magyar társával Peruba, március 10-én. Útjuk félbeszakadt, amikor a perui kormány kijárási tilalmat rendelt el az egész ország területén. A dél-amerikai állam légterét is lezárta, így a túrázók most egy kis szálláson várják, hogy hazajuthassanak.

A kilencfős társaság  a Peruba utazásuk során és odaérkezésükkor sem vett észre semmi különöset, nem volt előjele, hogy ilyen nehézségek merülnek fel ottlétük alatt.

Zoltán kiemelte: március 12-én döntöttek arról Peruban, hogy az Európai Unióból nem fogadnak repülőgépeket és nem is indítanak ezekbe az országokba járatokat, később pedig kijárási tilalmat rendeltek el. Ez az intézkedés lehetetlenné tette a körút folytatását, ekkor egy kis faluban tartózkodott a magyar társaság. A tilalom előtti utolsó pillanatban érkezetek busszal egy nagyvárosba, de tovább kéne utazniuk az 1000 km-re lévő Limába, hiszen amennyiben indul repülő Európába, az onnan száll fel.

Kovács Zoltán jelenleg Budapesten él, de hosszú évekig üzemeltetett városunkban több videotékát  és a mai napig soproninak vallja magát. A túrázó elmondta: a követség nagyon együttműködő, segítőkész, és folyamatosan tájékoztatják őket a fejleményekről, de a perui kormány nehéz feladat elé állította az európai országokat.

Videó - interjú Kovács Zoltánnal:

Kovács Zoltán: Peruban a hegyekben 4000m-en.
Kovács Zoltán: Peruban a hegyekben 4000m-en.

Legnépszerűbb cikkek