| 2017. december. 1. | 1 perc olvasás

A Polgármesteri Hivatal nyugdíjasait köszöntötték

Pénteken került sor arra a hagyományos ünnepségre, amelyen a városvezetés a Polgármesteri Hivatal nyugdíjasait köszönti.

Ebben az esztendőben is köszöntötte az önkormányzat a Polgármesteri Hivatal nyugdíjas munkatársait, akik a rendezvény nyitányaként a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának Czupy Hanna Katalinnak a fuvolajátékát hallhatták, akit zongorán kísért Tóthné Rázó Emőke. Ezt követően Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház színművésze egy irodalmi csokrot adott elő, amit hatalmas tapssal köszöntek meg a résztvevők. 

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere ünnepi köszöntőjében az aktív és tartalmas nyugdíjas évek fontosságára hívta fel a figyelmet, majd ezzel kapcsolatban ismertette a kormány azon törekvéseit is, hogy a nyugdíjasok és családjaik számára olyan infrastrukturális és egyéb körülmények teremtődjenek, amelyek által sokkal könnyebb és gondtalanabb éveknek nézzünk elébe. Hangsúlyozta többek között a rezsicsökkentés jelentőségét vagy éppen a nyugdíjasok számára a napokban folyósított karácsonyi Erzsébet-utalvány örömteli hírét is. 

Az alpolgármester kitért Sopron jelentősebb beruházásaira is, amelyek szintén a fentieket segítik elő, ide értve a belváros megújítását, a településrészek fejlesztését, az útfelújítások folyamatos kivitelezését, de a közeljövőben megvalósuló gyorsforgalmi út megépítését is, amely mind azt a célt szolgálja, hogy leghűségesebb város lakói is egy szebb, jobb és élhetőbb körülmények között élhessenek. 

Az ünnepi köszöntőt követően Oszvald Johanna Sára, a Horváth József Alapfokú Iskola tanulójának Fonolányka című előadása követte, majd az Önkormányzat egy kis fogadással köszönte meg a részvételt a Polgármesteri Hivatal nyugdíjasainak. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek