| 2021. április. 1. | 1 perc olvasás

A remény és az elcsendesedés ünnepe a húsvét

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amellyel Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékezünk. A Szent-Mihály templomban a járványügyi szabályok betartása mellett várják a híveket. Az ünnep alkalmából a Soproni Evangélikus Egyházközség és a Soproni Református Egyházközség online istentiszteletekkel készül a hívő közösség számára.

Húsvét alkalmából Horváth Imre városplébános, Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Gyülekezet lelkésze és Vladár Gábor, a Soproni Református Egyházközség lelkipásztora mondott ünnepi gondolatokat.

 - A járvány átírja a nagyheti szertartásokat, de az ünnep örömét és a reményt nem veszi el. Fontos, hogy megünnepeljük Urunk nagy eseményeit, és erőt merítsünk a húsvét ünnepéből – mondta Horváth Imre városplébános.

 - Húsvét ünnepén is fontos az egyéni és a családi elcsendesedés, mely ebben az időszakban még nagyobb hangsúlyt kap. Az online áhítatok és videóüzenetek is ezt a célt szolgálják – mondta Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Gyülekezet lelkésze.

 - „Krisztus támad és eszmél, odukat és kriptákat pattant. Van-e gyönyörűbb ennél?” - olvashatjuk Ady Endre: A szép Húsvét című versében. A húsvét egyik jelentése, ha halál és bezártság van, akkor a szabadság és az örök élet ajtaja is megnyílik – mondta Vladár Gábor a Soproni Református Egyházközség lelkipásztora.

A lelki vezetőkkel készült interjút az alábbi videón tekinthetik meg:

Legnépszerűbb cikkek