| 2018. december. 9. | 1 perc olvasás

A remény lángja lobbant fel advent második vasárnapján

Brummer Emese Sára, a Szent Orsolya iskola tanulója gyújtotta meg a város adventi koszorúján a második gyertyát. Az eseményt idén is rövid műsor kísérte, melyet a Hunyadi János Evangélikus Iskola és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum diákjai és tanárai adtak elő.


fotó: Griechisch Tamás

Advent előre irányítja tekintetünket. Az esemény amit várunk, szent karácsony estéje, Jézus születésének napja, a keresztény ember hiszi, hogy a Messiás megszületése minden évben megismétlődik - mondta Sopron és környéke országgyűlési képviselője. Barcza Attila hozzátette, advent és karácsony idején keressük a fényt, gyertyát gyújtunk és a legsötétebb napokban próbáljuk megtalálni a jót. Ilyenkor még erősebben érezzük, hogy szükségünk van egymásra. A karácsonyfa alatt gondoljunk gyermekeink, szeretteink örömére, gondoljunk családunkra.


fotó: Griechisch Tamás

Pelikán András, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze szólt a Fő téren összegyűlt emberekhez. Mint mondta, hogy közelebb kerüljünk az ünnephez a lelkünkben is, minden nap tegyünk valami apró dolgot, amivel közelebb tudjuk magunkat vinni az ünnep átéléséhez. Lehet ez egy gyertya meggyújtása, lehet néhány kedves szó, lehet egy gesztus olyanok felé akikkel a hétköznapokban nem találkozunk. Kinek, kinek magának érdemes elgondolkodnia, mi mindent tud tenni a karácsonyig hátralevő két hétben.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek