A rendőrség is jelen volt a Kutatók Éjszakáján

A Soproni Egyetemen az érdeklődők bűn- és balesetmegelőzési foglalkozáson vehettek részt péntek este. Minden év utolsó péntekén több száz érdeklődő vesz részt a kutatók éjszakáján, ahol változatos programokkal találkozhatnak az érdeklődők. A Soproni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei már több éve színesítik programjaikkal a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának a rendezvényét.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

A rendőrségi állomásoknál azon kívül, hogy személyes kapcsolatot tudtak teremteni a látogatók a rendőrökkel, alkalmuk volt különböző játékokat játszani, teszteket kitölteni, az úgynevezett drogos és részeg szemüvegeket kipróbálni, miközben sok fontos és hasznos tudnivalóra is szert tettek.

Az esemény mottója

„Nem minden arany, ami fénylik!” jól illeszkedik a bűnmegelőzési koncepciónkhoz, mivel számos olyan esettel találkozunk, amikor valaki azért válik sértetté, mert egy hirtelen impulzusnak engedve nem volt elég megfontolt és körültekintő. Tipikus példája ennek az, amikor valaki az interneten egy áron alul kínált, tökéletes minőségűnek tűnő terméket gyorsan, ellenőrzés nélkül, gyakran előre fizetéssel megvásárol. Sajnos ilyenkor többször is előfordul, hogy vagy nem olyan minőségű terméket kap, amit remélt, vagy egészen mást, vagy egyáltalán semmit sem kap a pénzéért. Az ilyen esteket úgy tudjuk a legjobban elkerülni, ha személyesen meggyőződünk még a vásárlás előtt arról, hogy a kínált áru valóban az, amit meghirdettek

– tanácsolta Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Nagyon jó a kapcsolatunk a Soproni Egyetemmel és megtiszteltetésnek vesszük, hogy minden évben számítanak a jelenlétünkre. Minden lehetőséget szeretünk megragadni, amikor kapcsolatba kerülhetünk az emberekkel és elmondhatjuk azokat a fontos információkat, amelyek segítenek nekik abban, hogy ne váljanak áldozattá – mondta el az őrnagy.

Legnépszerűbb cikkek