| 2022. január. 5. | 2 perc olvasás

A röplabda kér teret a soproni csapatsportok között

A megerősödő SMAFC egyre színesebb és professzionálisabb. Sorra újulnak meg a szakosztályok, szélesednek az együttműködések. A Líceummal közösön például egy leány röplabdacsapat állítottak fel, amely máris részt kér a dicsőségből. Az egyetemi csapatok is készülnek a megmérettetésre.

Szeptemberben kezdett dolgozni Nagy László edző a SMAFC-Líceum Női Röplabda Egyesület keretein belül az U15-U17-es korosztállyal, s a novemberi Kisalföld Kupán már negyedik, harmadik és első helyet szereztek a lányok! A SMAFC egyetemi röplabdásai már tavaly óta együtt készülnek, a női és a férfi csapat is egyre erősebb.

- A SMAFC erősíteni szeretné a röplabda-szakosztályt, a Líceum célja pedig az, hogy a kosárlabda mellett még egy csapatsportban kínáljon lehetőséget a mozogni vágyó diákoknak . A két elképzelés sikeresen egymásra talált, és közösen hoztuk létre a a SMAFC-Líceum Női Röplabda Egyesületet. Nem kizárt, hogy további iskolákat vonzunk be, például a Hunyadit, de továbbra is a Líceumra koncentrálódik a figyelem. A Balatonfüredi Röplabda Akadémiával együttműködési megállapodást tervezünk, hogy kimagasló tehetségeinket vegyék gondozásukba - adott tájékoztatást Bognár András szakosztályvezető.

Az egyesülethez jelenleg közel húsz játékos tartozik, de várnak további csatlakozókat is (az elérhetőségek a SMAFC honlapján megtalálhatók). Nagy László edző szívós kitartással építi és fejleszti a játékosgárdát.

- Az alapoktól kellett kezdenünk, a játékosok nagy része ugyanis nem ismerte a röplabda szabályrendszerét. A labdaérzéket fejlesztettük, a koordinációt javítottuk és fokozatosan terheltük a lányokat. Nagyon jól alakulnak most a csapatok, a játékosok motiváltak, fejlődni akarnak, lelkesek - mondta elöljáróban Nagy László. A fiatal szakember - aki Győrben előbb játékosként szerzett tapasztalatokat, később edzői képesítést, jelenleg pedig Bécsben villamosmérnöknek tanul -, joggal büszke a már kézzel fogható sikerekre. A Kisalföld Kupán az U19-es csapat negyedikként zárta a tornát, az U17-es lányok harmadikak lettek, az U15-ös játékosok pedig megnyerték a kupát.

- Szeretnénk a jövőben annyira megerősödni, hogy a Magyar Röplabda Szövetség bajnokságain indulhassunk és ott helyt is álljunk. Saját torna szervezése is van céljaink között - árulta el Nagy László, akit heti két edzést tart a Líceumban (hétfőn 14.30 órakor az emeleti, szerdán 16 órakor a földszinti tornateremben).

A Krasznai-csarnokban már tavaly óta együtt edzenek az egyetemista röplabdások, hozzájuk hétfőn és csütörtökön 21 órától lehet még csatlakozni. Férfi és női csapata is van már a Soproni Egyetemnek, s a SMAFC vezetése azt szeretné, ha a közeljövőben egyre magasabb szinten képviselnék a klubot a röplabdaversenyeken. Már be is nevezték őket a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség országos bajnokságára. 


fotó: SMAFC
(Fotón a kupával: Felső sor: Nagy László, Hámori Borka, Kovács Rebeka, Czékó Hanna Noémi. Alsó sor: Hámori Panka, Kereszty Zsóka, Varga Anna, Kóróczki Dóra.)
(Fotón a kupával: Felső sor: Nagy László, Hámori Borka, Kovács Rebeka, Czékó Hanna Noémi. Alsó sor: Hámori Panka, Kereszty Zsóka, Varga Anna, Kóróczki Dóra.)
fotó: SMAFC

Legnépszerűbb cikkek