| 2020. november. 28. | 1 perc olvasás

A Rotaract Club Sopron is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank adománygyűjtő akciójához

Idén a rendkívüli körülmények ellenére sem marad el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára szervezett hagyományos karácsonyi tartós élelmiszer-gyűjtés a Tescókban, hiszen az adományokra nagyobb szükség van, mint valaha. Az országos akcióhoz a Rotaract Club Sopron önkéntesei is csatlakoztak.

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudja az élelmiszer-adománygyűjtés segítségével. Az idén november 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, november 28-án, szombaton és november 29-én, vasárnap 10 és 18 óra között várja az Élelmiszerbank a lakosság élelmiszeradományait országszerte 4 kereskedelmi lánc több mint 250 áruházában. 

A  Rotaract Club Sopron 2011-ben jött létre. A klub önkéntesei az elmúlt években részt vettek gyermekotthon lakóinak támogatásában, élelmiszergyűjtésben, szemétszedésben, a 72 óra kompromisszumok nélkül programban, ruhagyűjtésben, jótékony célú szelektív hulladékgyűjtésben és  melegétel osztásban is . A klub tagjai a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójához is csatlakoztak. 

- Az emberek a tartós élelmiszerek megvásárlásával tudják támogatni az akciót. A megvásárolt termékeket az áruházakban felállított gyűjtőpontokon tudják leadni a vásárlók. Elsősorban a tartós nem, romlandó élelmiszerekkel - mint például étolaj, cukor, liszt, tészta, tartós tej -  és a hűtést nem igénylő termékekkel tudnak hozájárulni a vásárlók a kezdeményezéshez. A gyűjtést követően a soproni rászorulókhoz juttatjuk el az adományokat  - tudtuk meg Zsidy Enikőtől, a Rotaract Club Sopron elnökétől. 

A vásárlók és a munkatársak biztonságának védelme érdekében azonban a szokásostól eltérő feltételek szerint valósul meg a jótékonysági akció: idén először online is lehet élelmiszert adományozni a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatásban, az áruházakban pedig egy hétvége helyett két héten át, egészen december 9-ig lehet leadni az adományokat.

A 2020-as gyűjtésben részt vevő áruházak listája az alábbi oldalon érhető el:

https://www.elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/karacsonyi_adomanygyujtes.html

 

 

Legnépszerűbb cikkek