| 2017. május. 23. | 1 perc olvasás

A Shotokan Tigrisek SE karatésai Csehországban is bizonyítottak

A Shotokan Tigrisek SE karatésai Csehországban jártak a 2017. május 17-21. között megrendezett SKIEF Európa Bajnokságon.

A Shotokan Karate International Szövetség a világ egyik legnagyobb shotokan stílusszövetsége. A versenyen 24 ország 700 karatésa indult közel ezer nevezéssel minden korosztályból. A magyar válogatott, amelynek a soproni egyesület sportolói is tagjai voltak, az eddigi legjobb EB szereplésével a harmadik legsikeresebb csapat lett több mint 10 érem begyűjtésével, amiből hat arany volt.

A Shotokan Tigrisek SE karatésai -  első ilyen erős versenyükön -  a pénteki versenynapon egyéni számokban voltak érdekeltek, ahol közel negyven fős csoportokban indultak. Szépen dolgoztak és teljesítetteka soproni egyesület gyermekei, hiszen Gáncs Adrienn junior katában, Zsebők Cintia junior kumitében és Tóth Luca katában 9. helyig jutott, Gáncs Dávid pedig kumitében hatalmasat küzdött a későbbi győztessel, azonban most nem sikerült a továbbjutás.

A szombati napon nem voltak érdekeltek a soproni egyesület versenyzői, így a szurkolás mellett maradt idő a csapatnak még gyakorolni is.

Vasárnap reggel az első versenyszám a junior csapat kata volt. Itt a soproni lányokból álló (Eőry Viktória, Gáncs Adrienn, Zsebők Cintia) magyar csapat a 3. helyett szerezte meg.

A versenyen fantasztikus hangulat uralkodott és a szervezők is mindent megtettek, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából.

Két év múlva Tokióban a szervezet világbajnokságán bizonyíthatnak majd újra a versenyzők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek