| 2016. november. 21. | 1 perc olvasás

A Sopron Balett sikere Budapesten

Sikeresen vett részt a Sopron Balett két produkciója a budapesti SŐT7 Fesztivál keretében megrendezett Sissi Őszi Tánchéten a Bethlen téri színházban vasárnap. A Labirintus és a Mozart szelet nagy tapsot kapott.

Demcsák Ottó Labirintus és Rovó Péter Mozart szelet című koreográfiája a Sopron Balett előadásában a vidéki táncműhelyek találkozóján olyan társaságok mellett mutatkozhatott be mint a dunaújvárosi, miskolci, pécsi csapatok. Részt vett az ötödik alkalommal megrendezett fesztiválon a Tabán Szerb Néptánccsoport és a Közép-Európa Táncszínház is, valamint díjazott koreográfusok hozták el azokat a produkcióikat, amelyeket a néptánc vagy az arra épülő színpadi tánc ihletett. 


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Demcsák Ottó ötlete nyomán a győri Rosta S. Csaba építész jazz zenekara, a RAS Q írt egy lemezt a görög mitológia ismert történetéhez, és ehhez az albumhoz készült el a 35 perces táncmű, a Labirintus. Rovó Péter koreográfiája a Mozart szelet  pedig a közönség előadás előtti készülődését elevenítette fel a tánc nyelvén Wolfgang Amadeus Mozart zenéjére.


fotó: soproniszinhaz.hu

fotó: soproniszinhaz.hu

Az értő nézők lelkes tapssal díjazták a fiatal soproni táncosok teljesítményét. Demcsák Ottó örült annak, hogy a Millenáris után - ahol az Álmos legendájával szerepelhettek- más stílusban és műfajban is bemutatkozhattak a budapesti táncot szerető közönség előtt.

Legnépszerűbb cikkek