| 2021. február. 13. | 1 perc olvasás

A Sopron Basket 98-33-ra legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát

Ott folytatta a Sopron Basket, ahol Bourgesban abbahagyták, egyáltalán nem érződött a csapat játékán a pár hetes szünet.

Villámrajtot vett a Sopron. Alig több, mint két perc telt el, amikor 10-0-nál már Tursics Krisztián időkérése miatt állt a játék. Lendületben maradtak a hazaiak, akik hat perc elteltével már 20-0-ra vezettek. A vendégek kosárcsendjét Batabe Zempare törte meg. Ez volt a fővárosi gárda egyetlen mezőnykosara az első negyedben. Megan Walker és Jelena Brooks villanásaival a játékrész végére 28-3-ra lépett el Gáspár Dávid együttese. A második szakaszt Czukor Dalma, Gabby Williams és Varga Alíz találatai vezették fel, amivel tovább nőtt a differencia.

A játék minden elemében riválisa fölé kerekedett a veretlen listavezető, de a második etap közepén Horváth Bernadett és Lelik Réka tripláival a Csata is igyekezett rendezni a sorait. Valamivel kiegyenlítettebb perceket követően a félidő hajrája ismét a Soproné volt, így 39-14 után 15-3-as sorozattal alakult ki az 54-17-es eredmény. A soproni csapatnak már kilenc pontszerzője volt, a 11 egységig jutó Gabby Williams bizonyult a legeredményesebbnek. A harmadik negyed elején Határ Bernadett 10 pontjával és Gabby Williams duplájával 66-19-re szakadt el a Sopron.

A játékrész közepén némileg visszaesett a mérkőzés ritmusa. Gáspár Dávid időt is kért ekkor. Mindkét oldalról láthattunk szép távoli dobásokat. A soproni együttesből Briann January volt eredményes, a Csatából pedig Horváth Bernadett. Éppen a triplájával alakult ki a 73-27-es állás. A záró szakaszra fordulva új lendületet vett a Sopron, mely az első két negyedhez hasonlóan ismét elérte legalább a 25 szerzett pontot. A nagy különbség mellett mindkét csapatból minden nevezett játékos pályára került, mivel jövő héten nagy rangadók következnek számukra. Végül a bajnokság 98-33-ra nyert a listavezető.

Képek forrása: Tóth Zsombor

Legnépszerűbb cikkek