A Sopron Basket biztos tagja az Euroliga mezőnyének

A FIBA tájékoztatása alapján 18 klub adta be nevezését a legrangosabb női sorozat 16 helyére, így négy csapatnak selejtezőt kell játszania. Hazánkból a Sopron Basket csapata biztos tagja a mezőnynek, míg az ALUINVENT-DVTK Miskolc selejtezőt vív a harmadik számú török nevező, az Izmit Belediyespor gárdájával.

Visszatért a sorozatba a spanyol Salamanca. A francia Basket Landes a nemzetközi szereplésről lemondott Montpellier helyét foglalta el. A csapatokat az adott nemzet klubjainak az elmúlt három esztendőben elért nemzetközi eredményei alapján rangsorolták. A két FINAL4 szereplésünknek köszönhetően hazánk az előkelő negyedik helyet foglalja el az orosz-francia-török trió mögött.

UMMC Ekaterinburg (RUS, 1)
Lyon ASVEL Feminin (FRA, 2)
Fenerbahce (TUR, 3)
Sopron Basket (4)
Arka Gdynia (POL, 5)
CB Avenida (ESP, 6)
ZVVZ USK Praha (CZE, 7)
Famila Basket Schio (ITA, 8)
TTT Riga (LAT, 10)
Dynamo Kursk (RUS, 1)
Tango Bourges Basket (FRA, 2)
Galatasaray (TUR, 3)
BC Nadezhda (RUS, 1)
Basket Landes (FRA, 2)

Zárójelben az elmúlt három év nemzetközi kupa eredményei alapján felállított nemzetek rangsora szerepel.

Négy klub, az ALUINVENT-DVTK, a török Izmit Belediyespor, a spanyol SPAR Citylift Girona, és a román ACS Sepsi-SIC selejtezőt vív egymással, oda-visszavágó rendszerben. A párosításokat a földrajzi helyzet alapján alakították ki.
ALUINVENT-DVKT Miskolc – Izmit Belediyespor (A vesztes az Európa Kupa 1-es konferenciájába kerül)
SPAR Citylift Girona – ACS Sepsi-ICS (A vesztes az Európa Kupa 2-es konferenciájába kerül)
A DVTK és a Girona vívja a második mérkőzéseket hazai környezetben.

Az Európa Kupa küzdelmeibe 35 csapat nevezett, köztük három magyar egyesület, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr, és a VBW CEKK Cegléd.

A sorsolásra augusztus 17-én kerül sor Münchenben, mely online követhető majd nyomon. A FIBA hivatalos testülete szeptember 1-én ülésezik, ahol a járvány-helyzet alapján dönt a sorozatok lebonyolításának módjáról, időpontjairól. 

Legnépszerűbb cikkek