A Sopron Basket nyerte a Magyar Kupát!

Szenzációs hangulatú, remek színvonalú meccsen maradt alul a Szekszárd.

Döntőhöz méltó hangulatban indult a Sopron és a Szekszárd csatája Győrben. Az Euroliga play offra készülő Fegyvernekyéket fűtötte a visszavágás vágya, hiszen egy évvel korábban a KSC megtréfálta őket a Novomatic Arénában. 

Határ és Bishop párbajával indult a meccs, az első kilenc soproni pontból nyolcat a válogatott center, az első hét szekszárdiból az összeset a légiós szerezte. Nemzetközi szintű védekezést produkált a Sopron, a Szekszárd nem találta az ellenszerét (19 %-kal dobtak a tolnaiak), az első felvonást 20-11-re nyerte a bajnok. 

A folytatásban is extázisban kosárlabdázott a Sopron, a különbség egyre csak nőtt, Dubei hármasa után már 34-16 volt az állás. Megrázta magát a Szekszárd, Studer pontjaival feljött 37-26-ra, időt is kért Iniguez. Az első félidő után 39-28 volt az állás. 

A kék mezesek jöttek ki agresszívebben az öltözőből, Eldebring és Studer kosaraival már 39-32 állt a táblán. McCall sportszerűtlen, a soproni kispad technikai hibát kapott, izgalmas volt a meccs, továbbra is remek hangulattal. Aztán megint kapkodni kezdtek a tolnaiak, a Sopron viszont higgadt maradt, és elhúzott tizenöttel. Fegyvernekyék 57-39-es előnyről várhatták a záró felvonást. 

McCallék nagyon nagyot mentek az utolsó negyedben, nem véletlenül jutottak el 33 pontig. Be is néztek többször tíz pont alá, az utolsó másodpercig küzdöttek, de a Sopron okosan kosárlabdázott, és megőrizte előnyét. A végén ahhoz elég jól büntetőzött Fegyverneky és Turner, hogy már ne kerüljön veszélybe a győzelmük. Megérdemelten jutott fel a csúcsra Roberto Iniguez együttese, amely nagyon komoly teljesítményt nyújtott, és ez jó előjel lehet a magyar bajnok számára a keddi Euroliga play off előtt - írta a BB1.hu. 

Az MVP-nek Fegyverneky Zsófiát választották, aki pedig a három nap során a legtöbb pontot dobta: Yvonne Turner. 

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 81-72

Legnépszerűbb cikkek